Apotheek

Onze praktijk is een apotheekhoudende huisartsenpraktijk. Dat wil zeggen dat de medicijnverstrekking plaatsvindt vanuit onze eigen doktersapotheek, onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Dit geldt zowel voor huisarts- als specialistenrecepten. De apotheek is een onlosmakelijk onderdeel van onze patiëntenzorg. We leveren alleen aan eigen patiënten en bieden Baxter- en herhaalservice.

Openingstijden
Voor het afhalen van bestelde medicijnen is de apotheek geopend van 15.00 – 17.00 uur

Medicijnen die U tijdens het spreekuur krijgt voorgeschreven kunt U in het algemeen direct meekrijgen.

Voor herhaalrecepten geldt een besteltermijn van 4 dagen. Specialistenrecepten worden zo spoedig mogelijk geleverd. U kunt op verschillende manieren een recept aanvragen.

Merkloze geneesmiddelen als voordeliger alternatief
Onze apotheek levert – indien beschikbaar – altijd een voordeliger alternatief voor dure merkgeneesmiddelen af. Dit is een landelijke afspraak tussen specialisten en huisartsen en helpt om de gezondheidszorg betaalbaar te houden.

Herhaalmedicatie aanvragen:

  • via de website. Hiervoor is het nodig om u te registreren. Zie de optie ‘Herhaalrecepten’. De eerste keer zullen wij akkoord moeten gaan. U ontvangt dan een bevestiging.
  • via de receptenlijn, dit is optie 3 van het bandje
  • via uitgeknipte etiketten in de brievenbus

Houd u er wel rekening mee dat de medicijnen niet de volgende dag voor u klaar staan, maar 4 dagen later. Dus bestel tijdig!

Informatie over uw medicijnen

KIJKsluiter is een website en een mobiele app met ruim 8.000 animatievideo’s waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een medicijn in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd. De video’s zijn specifiek gemaakt voor geslacht, leeftijd, de vorm en de reden waarvoor het medicijn wordt gebruikt. En ze zijn beschikbaar in verschillende talen. Ook zijn er duidelijke video’s, die demonstreren hoe je een medicijn moet gebruiken.

KIJKsluiter is voor iedereen beschikbaar en wordt aangeboden door apotheken, huisartsen en ziekenhuizen, in samenwerking met de overheid. Uw apotheek, huisarts of ziekenhuis kan u een link naar de juiste video’s sturen of kan de juiste video voor u klaar zetten in de app. Vraag er naar als u nieuwe medicijnen krijgt!

Klik hier om naar de website van kijksluiter te gaan

Stichting Kijksluiter