Bloedonderzoek en uitslagen

Bloedprikken

U kunt bij ons in de huisartsenpraktijk komen voor uw bloedafname. Wanneer u  fysiek niet (meer) in staat bent, kunnen we bij u thuis komen.

Ook kunt u in de huisartsenpraktijk terecht voor bloedprikken als u een labformulier van de (ziekenhuis)specialist heeft.

Bloedonderzoek wordt gedaan in samenwerking met het Huisartsenlab.

Afspraak

De bedoeling is een afspraak te maken voor het bloedprikken op een moment dat het u uitkomt; geen lange wachttijden meer. Omdat niet elk type onderzoek gelijk is, is het verstandig van te voren met de assistente te overleggen welk tijdstip voor uw onderzoek het beste is.

Uitslagen

Voor uitslagen kunt u over het algemeen al na 2 dagen bellen, bij sommige testen duurt het langer voordat de uitslag bekend is.  Ook kunt u uw bloeduitslagen bekijken via de beveiligde patiëntenomgeving. Klik hier om verder te gaan.

Trombosezorg

Wij bieden in de praktijk trombosezorg aan. Dat betekent dat u uw waarde bij ons in de huisartsenpraktijk kan laten prikken en door onze eigen assistenten begeleid kunt worden. Dit doen wij in samenwerking met TromboVitaal.

U heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende vormen van begeleiding:

1. Zelf meten, inzien en bijhouden van uw dossier via internet

2. Meten van uw waarde bij ons in de praktijk met zelf inzage in uw dossier online

3. Meten van uw waarde bij ons in de praktijk en u krijgt direct een schema mee naar huis

Samengevat komt het hierop neer:

* U kunt bij ons in de huisartsenpraktijk te allen tijde terecht voor vragen en begeleiding van trombosezorg

* U heeft te allen tijde inzicht in uw eigen gegevens, INR waarden, doseerschema’s en meer via een persoonlijk online portaal

* U kunt zelf thuis prikken via een eenvoudige vingerprik en de waarden zelf doorgeven aan de stollingsarts via uw persoonlijke portaal

* U heeft 24 uur per dag ondersteuningsmogelijkheden via TromboVitaal

U kunt een afspraak maken om in een persoonlijk gesprek uitgelegd te krijgen hoe de trombosezorg in onze praktijk zal worden uitgevoerd. U kunt ook telefonisch contact opnemen voor meer informatie.

Uw dossier inzien

Met de toegang tot uw medisch dossier heeft u inzicht in de gegevens over uw gezondheid zoals bekend bij de huisarts: uw klachten, medicijnen, overgevoeligheden, allergieën, uitslagen en metingen zoals bijvoorbeeld uw bloeddruk. U kunt deze gegevens in alle rust bekijken. Gewoon thuis via de eigen telefoon in een beveiligde app of op de computer in een beveiligde patiëntenomgeving. Klik hier om verder te gaan.