Praktijkberichten

Huisartsenzorg en het coronavirus

Richtlijnen bij een afspraak

Volg onderstaande richtlijnen wanneer u een afspraak heeft of wil maken bij huisartsenpraktijk Elft

  • De huisartsenpraktijk blijft open voor essentiële zorg. Dat wil zeggen dat telefonisch door de assistente zal worden beoordeeld of klachten zo urgent zijn dat praktijkbezoek nodig is of dat kan worden volstaan met een telefonisch consult. Neem eerst telefonisch contact op voordat u naar de praktijk komt.
  • Heeft u last van griepverschijnselen zoals verkoudheid, koorts, hoesten, keelpijn en/of luchtwegklachten? Laat u testen. Een testafspraak maken kan via de GGD. Heeft u medische zorg nodig i.v.m. eerder genoemde klachten, dan zal de assistente beoordelen op welk spreekuur u terecht kunt. U blijft dan buiten  wachten tot u aan de beurt bent voor het spreekuur.
  • Mocht u twijfelen of u met uw vraag of klacht een huisartsbezoek nodig hebt, kijk dan eerst op de website www.thuisarts.nl Op deze website staan veel goede adviezen bij de meest voorkomende klachten.
  • Het is momenteel niet mogelijk om online een afspraak te maken. Wilt u een afspraak maken? Neem contact op met de praktijk 0227-591234
  • Via het patiëntenportaal kunt u een medische vraag stellen aan uw huisarts of praktijkondersteuner. We noemen dat een e-consult. Let op, het e-consult is niet geschikt voor spoed. Neem bij spoed altijd telefonisch contact op met de praktijk.
  • In het algemeen: Kom alleen naar de praktijk. Wanneer dit niet mogelijk is, neem dan naast elkaar plaats in de wachtkamer.
  • Heeft u vragen over het corona virus? Raadpleeg voordat u de huisarts belt eerst de website van RIVM en/of van Thuisarts.nl. U kunt ook de landelijke informatielijn bellen van de GGD 0800-1351 (bereikbaar van 08.00 tot 22.00 uur). Hier kunt u altijd terecht voor vragen en actuele informatie.